Esselamu Alejkum postovana braco i sestre!

Islamska Zajednica Bosnjaka u Australija ovim putem zeli da obavjesti sve Bosnjake i Bosnjakinje da ce se u organizaciji IZBA i ove godine voditi akcija kurbana.

Projekat kurbana vodi se prvenstveno u korist ishrane djaka islamskih obrazovnih institucija u BiH, kao sto su: medrese ( srednje islamske skale) diljem Bosne i Hercegovine kao i u korist ishrane studentata Fakulteta Islamskih Nauka, te narodnih kuhinja. Kurbani se znatnim dijelom takodje direktno distribuiraju i za potrebe najugrozenijih socijalnih slojeva stanovnistva u BiH.

Jedan dio kurbana, shodno zeljama njihovih darovalaca, takodje se dostavlja u ugrozena podrucja islamskog svijeta kao sto su: Palestina, Irak, Afghanistan, Pakistan, Indonezija i sl. Svi nasi kurbani bice dostavljeni u BiH i druga odredista putem humanitarne organizacije Human Appeal International iz Sydneya.

Cijena jednog kurbana ove godine iznosi AU $170,00 (stotinu sedamdeset dolara) Zrtvovanje svih nasih kurbana vrsice se uz prisustvo jednog od nasih Imama u Australiji.

Kurbani se mogu uplatiti u nasim dzematima ili direktno na sljedeci broj racuna:
Bank Name: Commonwealth bank of Australia.
Account name: Bosnian lslamic Council of Australia Inc.
Account Number: 06 21841016 0949

Prilikom uplate obavezno dodati: Ime, Prezime – reference – uplata za Kurban
Sve uplate kurbana mogu se izvrsiti zakljucno sa klanjanjem bajram namaza.

Postovana braco i sestre oni koji zele da svoj kurban uplate i da isti bude zrtvovan u Bosni Hercegovini u organizaciji Rijaseta islamske zajednice, mogu to uciniti u nasim dzamijama sirom Australije. Cijena za jedan kurban u BiH iznosi
AU$295.00. Zadnji rok za uplatu kurbana u BiH je 30/7/2020 Upucujemo dovu da nam Svevisnji Allah dz.s. kabulom ucine i primi nase kurbane kao i sve ostale ibadete koje cinimo u Njegovo ime. Amin

Muftija IZBA
Jasmin el Bekric