Es-selamu alejkum, poštovane kolege/kolegice,

“A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: “Ja sam doista musliman!” (K, 41 :33)

Dragi imami, hatibi, muallimi/muallime, naši promotori vrijednosti!

Život teče poput rijeke od izvora ka ušću, bez obzira na iskušenja i prepreke. Vanredna situacija je utjecala na naš rad. Poslovi su usporeni, ali nisu stali.

Ponosan sam na vas što ste, u saradnji sa džematskim odborom, brzo i kvalitetno našli rješenja da održite vezu sa džematlijama, dolazite u džamije, radite sa polaznicima mekteba, podržavate mlade, porodice u stanju potrebe i radite brojne druge poslove koji su dio imamske misije. Zajednica i ja lično smo vam na tome zahvalni i molim Uzvišenog da ukabuli vaš trud.

Pandemija je iskušenje sa kojim se nužno susrećemo i iz kojeg, nadamo se inša’Allah, izlazimo jači, a sigurno iskusniji i zreliji za nastavak misije u promociji islamskih vrij ednosti. To je zapovijed Uzvišenog Allaha i to je staza uspjeha kojom je prošao Časni Poslanik, a.s., naši preci koji su nam ostavili putokaze kojima se lakše krećemo do nama postavljenog cilja. Naši muslimani se u odabranim danima ša’bana čineći dobra djela spremaju za ramazan.

Nadam se i očekujem da ćemo na temelju dosadašnjeg iskustva zajedno sa džematlijama donijeti radosti u lični i porodični život Zajednice i Ummeta na koji će biti ponosni naraštaji mladih koji dolaze poslije nas!

Na kraju, molim Uzvišenog Allaha da vas blagoslovi u nastupajućem mjesecu ramazanu.

Primite iskrene selame i prenesite riječi podrške vašima u porodici, džematskom odboru i
džematu.

Husein ef. Kavazović
Reisu-l-ulema